آغاز به کار چهاردهمین جشنواره فیلم عمار
خبرگزاری میزان - آیین گشایش چهاردهمین جشنواره فیلم عمار شامگاه پنجشنبه ۲۱ دی ماه ۱۴٠۲ در سینما فلسطین برگزار شد.
افتتاحیه چهاردهمین دوره جشنواره مردمی عمار با حضور جمعی از مسئولان، خانواده شهدا و برگزیدگان این دوره از جشنواره در سینما فلسطین برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، سعید خورشیدی عضو شورای سیاستگذاری چهاردهمین جشنواره مردمی فیلم عمار بیان کرد: صاحبان اصلی جشنواره عمار خانواده شهدا هستند. پس بر ارواح پاک همه شهدای اسلام صلوات. آنچه بحث امروز کشور است، جنگ نرم است. پیروزی در آینده این جنگ نرم نیازمند فرهنگی عمومی و مردم است. جشنواره عمار زمینه را برای این امر فراهم کرده است.
وی افزود: حوزه رسانه از حوزههایی است که به شدت نیازمند حضور مردم هستیم. جشنواره عمار تلاش کرده ساز و کاری برای چنین حضوری باشد.
خورشیدی تأکید کرد: این رویداد در شرایطی شکل گرفته که در بیعدالتی رسانهای، تولیدات رسانهای ارائه و مردم آثار خود را ارائه کنند و تولیدات در عرصه مصرف به سامان برسد.
عضو شورای سیاستگذاری چهاردهمین جشنواره مردمی فیلم عمار با گرامیداشت یاد و خاطره نادر طالبزاده گفت: حوزه فرهنگ به عرصه تبادل معنا و حوزه رسانه یکی از حوزههایی است که نیازمند حضور آحاد مردم است. اگر امروز معتقدیم که با جنگهای مختلف روبه رو هستیم و در راس آن جنگ نرم، برای مقابله با این کارزار نیازمند حضور آحاد مردم در تولید و مصرف فرهنگی حضور داشته باشند و جشنواره عمار تلاش کرده است که محلی برای تولید فرهنگ عمومی و مردمی باشد.
وی افزود: جشنواره عمار تلاش کرد تا عموم مردم بتوانند با زبان خود آثار خود را ارائه کنند و این آثار در حوزه نمایش اکران شود و به دست مردم برسد.
خورشیدی اضافه کرد: سالها است که جریان غربزده در کشور ما تلاش کرده است تا با پیچیدگیهای مختلف مردم و بچههای انقلابی را بترساند اما جشنواره عمار جسارت میدهد که افراد در برابر این راهبردهای دشمن سکوت نکنند و بتوانند راوی دغدغهها و آرمان های ایران باشند. از شما میخواهم دعا کنید جشنواره عمار در این راه باقی بماند.
در ادامه با پخش کلیپی از هیئت داوران بخش فیلمنامه و بخش نماهنگ جشنواره، اهدای جوایز این بخش برگزار شد. سپس با حضور خانواده شهید فراجا علی خورسندی با تجلیل از اثر «دینوک» نوشته طاهره ولیپور، لوح افتخار این بخش به دلیل پرداختن به موضوع طوفان الاقصی و مقاومت مردم فلسطین به «جیل الحاجز» به نویسندگی حسین جعفری و اثر «برادر گفته» به نویسندگی نوید ظریف کریمی به دلیل رعایت اصول فنی در روایت و پرداخت به مساله رشادت مردم در حادثه گوهرشاد و ایستادگی در برابر استبداد رضاخانی اهدا شد.
فانوس بخش فیلمنامه به «دریادار بایندور» به نویسندگی عبدالرحمان شلیلیان تعلق گرفت.
لوح های افتخار بخش نماهنگ بهواسطه به تصویر کشیدن حماسه های ایرانی به اثر «ایراندخت» به تهیه کنندگی سید حسین میرعماد، اثر «جان به قربان محمد» به تهیه کنندگی محمدجواد آشتیانی بهواسطه نگرش والای اثر هنری، اثر «مهیا» به تهیه کنندگی نازنین میرکاری بهواسطه شعر درخشان تعلق گرفت.
فانوس بخش نماهنگ بهواسطه موسیقی مناسب و متناسب با کودکان به «جشن فرشته های ۲» به تهیه کنندگی محمود احمدی اهدا شد.
این بخش با اجرای موسیقی القدس لنا به پایان رسید.
در ادامه با دعوت از خانواده شهید عمار بهمنی از شهدای مدافع حرم و همسر شهید غلامحسین سلیمی از شهدای دفاع مقدس و با حضور انسیه شاه حسینی، محمدتقی فهیم، محسن علی اکبری از محمدحسین لطیفی بهواسطه نگارش فیلمنامه سریال «وفا» در سال ۸۵ قدردانی شد.
محمدحسین لطیفی با تشکر از حضور و تشویق مخاطبان گفت: حضور ما بهواسطه این تشویق ها و محبت عزیزان هست و امید به شفاعت شهدایمان داریم.
وی بیان کرد: هرجا دل دادم و اجازه دادم انرژی دیگری جز تجربه حسین لطیفی وارد کار شود آن کار خیلی به دل مخاطب نشسته است و این از لطف خداست.
لطیفی در انتها عنوان کرد: برایم دعا کنید کار بد نسازم.
پس از این با پخش ۲ کلیپمجزا، هیئت داوران بخش تولیدات تلویزیونی و بخش فضای مجازی معرفی شدند که با حضور هیئت داوران و خانواده شهید حاج قربانعلی در بخش تولیدات تلویزیونی ضمن تقدیر از اثر «حماسهخوان» به تهیهکنندگی سیداحمد موسویان لوح افتخار این بخش به دلیل «تلاش برای ارائه الگوی متفاوت در حوزه سرگرمی و طنز فاخر و انقلابی برای مخاطب عام» به اثر «سیدخندان» به تهیه کنندگی محمد حسین بزرگیِراد و اثر «هماهنگ» به تهیه کنندگی سید محمدصادق حسینی به دلیل «توجه به عدالت در پرداخت به استعدادهای نوجوان در سطح کشور و توجه به سرود بهعنوان قالب هنریِ راهبردی برای مخاطب نوجوان» اهدا شد.
همچنین هیئت داوران در بخش کلیپ، آیتم و موشنگرافیک ضمن تقدیر از اثر «هیسطوری» به کارگردانی اسماعیل عظیمی لوح افتخار این بخش را به دلیل «واکنش رسواکننده علیه رژیم غاصب صهیونیستی با زبان عام بینالمللی» به اثر «هولوکاست حقیقی» به کارگردانی میلاد مهرجو اهدا کرد.
فانوس این بخش به دلیل «پرداخت بهموقع و هنرمندانه و بدون لکنت به انسانِ شهید، بهمثابه قهرمان ملی و جان فدای آرمانهای انقلاب اسلامی و مردم» به اثر «جمع خوبان» به کارگردانی محمد اسفندیاری اهدا شد.
هیئت داوران در بخش (گزارش خبری) ضمن تقدیر از اثر «بابا جان» به تهیهکنندگی کاظم دهقانی اشکذری لوح افتخار این بخش را به دلیل «بهکارگیری هنر برای قهرمانسازی برای مخاطب کودک و ضریبدهی متفاوت به آن» به اثر «عکس خاص» به تهیهکنندگی سمانه علیاکبری و اثر «یک تیر و چند نشان» به تهیهکنندگی فاطمه سلطانی به دلیل «توجه به هویت تاریخی در مسئله زن و ایستادن بر خط درگیری با رسانههای معاند» اهدا کرد.
هیئت داوران در بخش تولیدات انسان رسانه و کسانی که کنشهای موثری در فضای مجازی داشتند، ضمن تقدیر از اثر «بافتار» به کارگردانی مرتضی ابراهیمپور لوح افتخار این بخش را به دلیل «نگاه مطالبهگرانه به مسائل و اتفاقات و پاسخگو کردن مسئولان، همراه با امید بخشی و توجه به رسالت و پویایی تشکلهای دانشجویی و گروههای مردمی مغفول در رسانه و نظم در تولید و انتشار و ارتقا ریتم و ضرباهنگ» به اثر «دادستان» به کارگردانی محمدحسین لک اهدا کرد.
همچنین هیئت داوران در بخش تولیدات صوتی پادکست ضمن تقدیر از اثر «مَزگِت» به کارگردانی زهره سربازی و فاطمه باقری و اثر «نوجهان» به کارگردانی امیرحسین شاکرپور لوح افتخار این بخش را به دلیل «توجه به فرهنگ و گویشهای محلی اقوام، حسانگیزی و نمایش ریشهدار بودن فرهنگ مقاومت در متن و بطن جامعه ایرانی» به اثر «نخل و برنو» به کارگردانی مجید طیبی اهدا کرد.
فانوس این بخش به دلیل «واکنش سریع و جهادی به مسئله اول جهان اسلام با رویکرد تحقیقی و موشکافانه با بیان مردمی شیوا و رسا و ارتقا و افزایش تنوع فرم و رویکردها به مسئله و توسعه مخاطب» به اثر «مجموعه اسکرینشات» به کارگردانی سرباز روحالله رضوی اهدا شد.
در انتهای این بخش جدیدترین ترانه مجتبی اللهوری با نام «دنیای وارونه» موزیک و تنظیم علی نصیرنژاد و شعر قاسم صرافان به صورت زنده اجرا و رونمایی شد.
پس از آن با حضور فاطمه صغری فلکیان ملقب به «ننه عصمت»، جایزه ویژه «دستکش ننه عصمت» به محسن مقصودی تعلق گرفت که خانواده او این جایزه را دریافت کردند.
محسن مقصودی در پیامی که توسط پدرش قرائت شد، گفت: ضمن تشکر از عزیزان جشنواره عمار، حقیر خود را لایق دریافت چنین جایزهای نمیدانم. اگر این سالها کاری کردم با همکاران برنامه «ثریا»، کمک والدین و همراهی همسرم بودهاست. در زمانی که رسانهها کشتار هزاران کودک را در غزه میبینند و سکوت میکنند؛ تا زمانی که صدای مردم غزه به دنیا مخابره نشود، این جایزه را به روح بلند آنها تقدیم میکنم.
در ادامه سهیل اسعد دبیر چهاردهمین جشنواره فیلم عمار ضمن گرامیداشت یاد تمامی شهدای منطقه و شهدای کرمان گفت: سال ۱۹۸۷ دوازده سال داشتم و چند سال پس از پیروزی انقلاب در جشن ۲۲ بهمن سفارت ایران در آرژانتین شرکت کردم و چند روز بعد قابی از من پشت میکروفن، عکس امام (ره) و پرچم جمهوری اسلامی به من اهدا شد که به نظرم آن قاب خیلی زیبا بود. بعدها تصویر آن قاب زیبا شامل پرچم و تصویر امام خمینی (ره) و یک بچه ۱۲ ساله پشت میکروفن را برای دوستم شیخ محمود فرستادم و او به جای اینکه از ترکیب این قاب تعریف کند دستبند من را دیده بود و گفت دستبندم چقدر زیباست.
سهیل اسعد با اشاره به اینکه گاهی اوقات صحنه ها خیلی زیبا است اما ممکن است زیباییها را ببینیم، عنوان کرد: جشنواره بین المللی مردمی فیلم عمار به ما این درس را میدهد که فکر انسان میتواند مانع دیدن بسیاری از زیباییها شود. پیام من به دوستان عمار این است که اجازه ندهید زشتی یک دستبند، زیبایی واقعیتها را بپوشاند.
در بخش بعدی مراسم هیئت داوران در بخش پویانمایی ضمن تقدیر از اثر «همه انگلیسی ها بد نیستند» به تهیه کنندگی یاشار عبدالحسینزاده و اثر «آقا خاشخاشی» به تهیهکنندگی علی رئیسی و اثر «فصل کوچ» به تهیهکنندگی صادق روحی، مهدی هوایی و فاطمه چنگیزی محمدی، لوح افتخار این بخش را به دلیل «توجه به یک موضوع مهم تاریخی ایران و طرح بههنگامِ این موضوع با مسئله فلسطین و تاریخ معاصر» به اثر «تاریخچی؛ جشن پوریم» به تهیه کنندگی محمد سیدجوادی اهدا کرد.
فانوس این بخش به دلیل «طرح جهانی موضوع فلسطین در اثری کوتاه، تاثیرگذار و بههنگام» به اثر «رسوایی دیزنی» به تهیهکنندگی الیاس نجاتی یزدی زاده اهدا شد.
هیئت داوران در بخش فیلم ما ضمن تقدیر از اثر «سکوت» به کارگردانی سید میلاد مدبریان به دلیل «پرداخت خلاقانه به حرکتهای مردمی در حمایت از مردم مظلوم غزه»، لوح افتخار این بخش را به دلیل «پرداخت خلاقانه به سوژههای مردمی در زمینه حمایت از مردم فلسطین» به اثر «سطل آب» به کارگردانی حسین سبحانی و اثر «مثبت یک» به کارگردانی سهیلا کاظمیان به دلیل «نگاهی نو به مسئله مادری و اهمیت بحث جمعیت» اهدا کرد.
در نهایت افتتاحیه جشنواره مردمی فیلم عمار در دوره چهاردهم با اهدای هفت فانوس و جایزه ویژه دستکش ننه عصمت پایان یافت.
اکران فیلمها، نشستهای تخصصی و کارگاههای ویژه جشنواره از فردا جمعه ۲۲ تا ۲۸ دی ماه در سینما فلسطین برگزار میشود.
انتهای پیام/